Vydejte se od peruánských solných plání až k rwandským kávovníkovým lesům prozkoumat a oslavit potraviny, které formovaly společnosti, utvářely postoje a navždy změnily tapisérii lidstva. Seriálem provází světoznámý šéfkuchař René Redzepi.
Genre:
Objevte jemně, středně, silně a extrémně pálivé papričky, od sladké papriky po bhut jolokii. Tohle je příběh o tom, jak se chilli stalo pevně zakořeněnou součástí naší identity.
Kdysi nevyhledávaný tuňák modroploutvý je dnes kýženou luxusní potravinou. Jeho příběh patří ve světě potravin k těm nejbouřlivějším.
Na světě existuje více než 1 500 druhů banánů, a přesto většina z nás ochutnala jen jeden. Proč? A o co přijdeme, pokud zůstane jen jediný druh?.
V západní části Španělska se nachází malebná vesnička s názvem La Alberca, kde místní obyvatelé oslavují jedno zvíře tak jako nikde jinde na světě: prase.
Rýže je životní mízou lidstva už několik tisíciletí. I přes celosvětově rostoucí poptávku je však její budoucnost den ode dne nejistější.
Sledujte cestu kávového zrna ze stromu až do šálku a odhalte spletitou historii, neobyčejné řemeslo a jedinečnou spolupráci související s přípravou kávy.
Kukuřice už dávno není pouhou plodinou. Je to stavební kámen moderní společnosti.
Vydejte se od peruánských solných plání až k rwandským kávovníkovým lesům prozkoumat a oslavit potraviny, které formovaly společnosti, utvářely postoje a navždy změnily tapisérii lidstva. Seriálem provází světoznámý šéfkuchař René Redzepi.
12+